מחשבותת לא טובות

השאלה: היי
לא ענית לי על השאלה הקודמת זאת היתה שאלה ארוכה...
שאני התפללתי פלשו לי לראש מחשבות לא טובות וקללות שאני מזכירה את השם!! בכל מקום ובתפילות
וזה לא אני....אני אוהבת את השם! אאני מפחדת שבגלל זה תפילתי ובקשותיי לא נענו עד כה!

אני ממש מפחדת אני חיבת תשובה..אני לא ישנה בלילות מצער
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:39:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

העיקר ביהדות הוא המעשה, אין מושג של מחשבות, אם התפללת לקב"ה הרי שהכל בסדר, מה שעובר בראש או בלב אלו דברים שבלב שאינם דברים. והעיקר הוא המעשה של האדם, ומכיוון שאת מתפללת לקב"ה הרי זה עיקר הדין, מחשבות הלב שעולות באונס אינן מחשבות ואין להם מציאות דינית.