מקום הראוי להתפלל בבית

השאלה: לכבוד הרב יש לי שאלה בענין מקום הכי עדיף לתפילה. אני בחורה מתפללת תפילות בבית כסדרן. אני יודע שחז"ל הדגישו מעלת המתפלל במקום קדוש, שמוסיף ערך לתפלה. לכן ארצה להתפלל בחדר הקדוש בבית. אני שואל איזה חדר בבית הוא יותר קדוש? סלון\חדר אוכל שבו אנחנו סועדים סעודות שבת וכד' או אולי חדר המטבח שבו האמא מכינה את האוכל לשבת וכן מברכים ואוכלים לכוונת הבריאות ומצוות במטבח במשך השבוע. בתודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א כסלו תשע"ז 11:17

שלום.

אין הבדל בבית בין  חדר לחדר (קדושה יש רק בבית הכנסת)רק יש להקפיד להתפלל במקום נקי ולא מטונף.

וכן ראוי שכמו שראוי לקבוע מקום קבוע לתפילה בבית הכנסת כן ראוי לקבוע מקום קבוע לתפילה בביתו וזאת שיוכל להתרכז ולא יפריעו לו בני הבית. כפי שהובא במשנה ברורה (סימן צ ס"ק נט) וכו בבן איש חי (פרשת מקץ אות ד).
"יקבע מקום - שכן מצינו באברהם אבינו שקבע מקום לתפילתו כדכתיב וישכם אברהם בבוקר אל המקום אשר עמד שם את פני ד' וגו'. וגם כשמתפלל בביתו יקבע מקום שלא יבלבלוהו בני הבית".