פותח את ידך

השאלה: מה צריך לעשות כאשר אומרים ´פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון´?

שלום ותודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:32:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכל הדעות יש לכוון בפותח את ידך שהקב"ה נותן לנו פרנסתנו. פסוק זה הוא מעיקרי האמונה שהקב"ה זן ומפרנס את כל העולם כולו. על כן מי שלא כיון בפסוק זה צריך לחזור ולאמרו. מנהג בני ספרד הוא לציין ולעשות פעולה של פתיחת הידים באמירת פסוק זה, כפי שהרמב"ן כותב שכל נס צריך איזה פעולה אנושית על מנת שהוא יפעל, על כן פתיחת הידים יש בכך משום רמז לפתיחת ידי הקב"ה אלינו.

כתיבה וחתימה טובה