קדיש על אח

השאלה: אני נמצא באבל על אחי וצריך לומר קדיש עליו לאח אין בנים ברצוני לדעת את מקום אמירת הקדיש בתפילות על מנת לאומרם תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:26:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המקום ינחמכם

עיקר קדיש יתום, בתפילת שחרית לאחר שיר של יום, אין כאלוקינו, עלינו. יש אומרים לפני תחילת התפילה, ויש נוהגים לומר גם אחר מזמור שיר חנוכת הבית (תלוי בעדות ומנהגים). במנחה אומרים אחר למנצח (לפי הספרדים) ואחר עלינו לפי האשכנזים. בערבית יש אומרים אחר שיר המעלות ויש אומרים אחר עלינו (אשכנזים). בכל אופן זה תלוי במנהג המקום שאתה מתפלל בו.