קריאת ילדים בתורה

השאלה:

בני בן 5. עדיין לא קורא ברציפות, ודאי לא אותיות התורה. אך זיכרון טוב יש לו, ב"ה. האם מותר לו לקרוא את קריאת הילדים בשמחת תורה (3 פסוקים בפר וזאת הברכה) בעודו מסתכל בספר התורה ומבחין בין האותיות אךכאמור לא מצרפן במהירות למילים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

קריאת ילדים בתורה בשמחת תורה נעשית לשם חיבוב התורה, אם אינו יודע לקרוא מה שייך לחבב לו את הקריאה בתורה. בנוסף, כיון שהוא עם זכרון טוב, הוא ילמד מכך שמותר לקרוא בע"פ בתורה וזה ודאי לא טוב.