שאילת גשמים עם כוונה הפוכה

השאלה: האם בתקופות שבהם אינני רוצה שירדו גשמים(לפני חופשות,בזמן טיולים,שבועות שטח בצבא)מותר לי שלא להגיד"ותן טל ומטר לברכה" כשברור שאם אני כן אגיד זה יהיה ללא כוונה ולמעשה עם כוונה הפוכה...
יש לציין שלפי הכרתי תפילתם של עוברי דרכים להפסקת גשמים היא מוכרת ולגיטימית,ואנו רק מבקשים מהקב"ה שלא יענה לה...

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:54:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש תפילת רבים שעלינו לנהוג בה והיא המחייבת כל אדם בתבל להתפלל כמנהג ארץ ישראל הזקוקים לגשמים, ולכן אפילו מי שגר בצד השני של כדור הארץ ואצלו כעת קיץ צריך לומר ותן טל ומטר כתפילת ארץ ישראל. ברור שמי שגר בארץ ישראל חייב להתפלל כפי שתוקן על ענייני ארץ ישראל. אמנם אם יש לך רצון לטייל וכדו´ אתה יכול להוסיף בקשה פרטית בשמע קולנו שברצונך לטייל ושהקב"ה יעשה שהטיול יעלה טוב.