שחרית בטיסה

השאלה: ב"ה שבוע לאחר פסח, אנו נוסעים למזרח הרחוק מאוד. יוצאים מציריך ב - 20.00 לאחר כ - 12 שעות טיסה מגיעים לסינגפור בשעה 16.00 ביום למחרת.השאלה : לאחר איזה פרק זמן של שעות טיסה, ניתן לקבוע בוודאות כי ניתן להתפלל תפילת שחרית ? יש לי פתרון התריס -מידי פעם לפתוח את תריס החלון ולהציץ אם זרחה שמש.
מבקש פתרון יותר מבוסס. גם ידוע כי, השמש צריכה לזרוח על פני האדמה ממש. תודה יוסי מליק

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:43:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע פתרון יותר טוב מאשר ראיית עין, אם רואים את השמש מספר דקות ברור שהיא כבר זרחה באותו המקום, ועל כן אפשר להתפלל.