שחרית פועלים

השאלה: שלום רב. אני מתפלל שחרית כמה חודשים במנין פועלים. אני יכול גם להתפלל במנין הנץ מבחינת העבודה. לאחרונה בעקבות הלכה ששמעתי, הבנתי שזה בעייתי. יש עוד עניין והוא שיש הרבה ימים שאם אני לא מגיע, אז אין מניין ואז החזן נאלץ לחפש בחוץ אנשים כך שזה די יושב על מצפוני אם אני הולך לנץ ולא לפועלים. מה גם שתפילת פועלים היא תפילה מאוד מהירה ואני לא כל כך מוצא את עצמי שם, לאחרונה, אני מוצא את עצמי מגיע לתפילת הפועלים כדי להחזיק את המניין ואחר כך נשאר לתפילת הנץ כדי לשמוע את הקורבנות ולשמוע כמו שצריך את תפילות הזמרה כדי לרצות את עצמי ורק אז אני הולך הביתה . מה עליי לעשות? האם אני צריך להגיע רק לנץ? כמו כן,האם עכשיו שאנחנו בשעון חורף תפילת הפועלים היא בעצם בנץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:20:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התפילה בנץ היא מהודרת, והתפילה לפני הנץ איננה אלא בדיעבד ולא לכתחילה. לכן אין עליך חובה לבוא למנין הפועלים, יש בכך אולי גמילות חסד.
בחורף הנץ נהיה מאוחר יותר, יש לבדוק בלוחות את ההתאמה בין הזמנים השונים.