שינוי מקום

השאלה: אם אכלתי בוטנים מצופים (קצת בכל פעם כדי שלא אתחייב בברכה אחרונה מספק) שברכתם מזונות ויצאתי ממקומי (ולא ראיתי את מקומי הראשון), האם אני צריכה לברך שוב כשאני חוזרת לאותו המקום?
לדוג´: הייתי בחדר מחשבים שבמכללה ויצאתי לספרייה שהיא בבניין השני...לאחר 20-30 דק´ חזרתי לחדר מחשבים...האם אני צריכה לברך שוב מזונות או שכיון שזהו לא מאכל חשוב אלא רק בתור נשנוש אני צריכה לברך שוב? (יש לציין שלא הסחתי את דעתי מהמאכל כי כל הדרך חשבתי אם אצטרך לברך שוב או שלא..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 4:50:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שיש לברך שוב כיוון שלא היה כזית באכילה ראשונה, וא"כ דינו כפירות שעם היציאה נתחייב בברכה.

צום החמישי לששון ולשמחה