תפילה

השאלה: שלום רב!

1. האם אדם שצריך להתפלל תפלית שלומין יכול לעלות חזן? כלומר נניח אדם לא התפלל שחרית האם במנחה אם יעלה חזן הוא יכול לצאת בחזרה ידי חובת תשלומין ובו בזמן להוציא את הציבור ידי חובת חזרה או להוציא אנשים שלא כיוונו או שלא יודעים להתפלל וסומכים על החזן שיוציא אותם ידי חובת תפילה

2. האם כשקוברים אדם עם קעקועים אז לפני הקבורה מורדים לו את הקעקועים?

סליחה על הניסוח המבולבל והארוך
אשמח לתשובה במהרה
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:24:59 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. יכול, ובלבד שיכוון לפני חזרת הש"ץ שהוא מתפלל גם כתשלומין על התפילה שהחסיר, וכן למי שאינו בקי.
2. לא מורידים.

צום הרביעי לששון ולשמחה