תפילה

השאלה: שלום רב!

מה פירוש הפסוק שאנחנו אומרים אותו בסוף התפילה "יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך ה´ צורי וגואלי".. ומדוע אומרים אותו פעמיים סוף התפילה?

תודה רבה לכם!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:29:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד
´
רבי יוחנן אמר שבסוף יח אומר "יהיו לרצון", נולד ספק האם לומר מיד לאחר י"ח, והיינו אחר "המברך את עמו ישראל בשלום" או שהתחנונים "אלקי נצור" הם סוף תפילת י"ח ועל כן יש לומר פסוק זה אחר התחנונים. מכיוון ששאלה זו הייתה מחלוקת והיו מנהגים שונים, הנהיג השל"ה לומר פעמיים (אחד מיד אחר עושה שלום והשני לאחר התחנונים).
פרוש הפסוק הוא פשוט כפי שכתבו מפרשיו בתהילים יט, ואולם האר"י הקדוש הוסיף תוספות רבות על דרך הקבלה, שיש בו עשרה מילים ומתחיל ביו"ד ומסתיים ביו"ד, ויש בו כוונות גבוהות. אולם זה שייך למעלת המתפלל (עיין בשער הכוונות).