תפילה לאישה אחרי לידה

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
אני כעת בחופשת לידה לאחר לידה ראשונה ברוך ה. קשה לי מאוד לקום בבוקר - אני קמה להניק כל כמה שעות וחוזרת לישון.אני עייפה מאד כי אני מניקה הנקה מלאה וכי הבת שלנו נרדמת בשעות שביו -24 בלילה... אז יוצא שהשעה שבה אני קמה סופית מהמיטה ומתחילה את היום היא לפעמים אפילו 11 בבוקר... לפני הלידה תמיד הקפדתי על שחרית וגם לא אכלתי לפני התפילה.
שאלותיי:
- עד איזו שעה מותר לי להתפלל שחרית (אני כעת אומרת רק ברכות השחר, ק"ש ושמונה עשרה. לא מוצאת זמן וכוח להגיד הכל כמו שהיתי אומרת)?
-אם אני קמה אחרי 11 אני אומרת רק ברכות השחר וק"ש ומשתדלת להתפלל מנחה אח"כ. האם עליי להתפלל עמידה פעמיים במנחה?
- בעלי אשכנזי. האם אני צריכה להצליח להתפלל גם שחרית וגם מנחה? כי אני לא ממש מצליחה... אני לבד עם התינוקת בבית ואין מי ששישגיח כשאני מתפללת אז לא תמיד זה מתאפשר
- כשאני מתעוררת מאוחר מותר לי לאכול למרות שלא התפללתי עמידה בניגוד למה שהייתי רגילה? - מה הדין שלי בשבת? מה מותר לי לאכול/לשתות לפני התפילה אם בכלל? ואיזו תפילה זו צריכה להיות - רק ברכות השחר או גם עמידה?אני זוכרת שפעם הרב נתן לנו שעור במדרשת אביב ופירט כל מיני מצבים אך אני לא זוכרת מה היה הדין הרלוונטי לגביי.
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מזל טוב
1. ברכות השחר וק"ש עד השקיעה תפילת עמידה עד חצות היום, אח"כ
זו תפילת מנחה.
2. לא.
3. אם את יכולה תתפללי, אם לאו אינך צריכה להתפלל תשלומין.
4. תאמרי ברכות השחר וק"ש ואח"כ תאכלי ותתפללי.
5. גם בשבת לאחר הקימה תברכי ברכות השחר וק"ש ואח"כ תקדשי
ותאכלי.