תפילה לרפואה

השאלה: שלום רב,
1.מאז הלידה יש לי אני חולה במחלה כרונית רציתי לשאול האם אני יכולה להתפלל תפילה לרפואה על עצמי ואם כן איזה?

2. אני מתפללת כבר כמה חודשים על חולים שאני לא יודעת מה מצבם. עד מתי צריך להתפלל על החולה?
בתודה, שבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:15:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אדם צריך ולדעות מסוימות אפילו החיוב מדאורייתא להתפלל על צרתו. הברכה שחז"ל תיקנו היא "רפאנו" בתפילת שמונה עשרה.
2. אין הגדרת זמן, אבל כל אדם יש לו חזקת חיים, ועל כן כל זמן שאין לך ידיעה אחרת הם בחזקת חיים וממשיכים את התפילה עליהם. אלא א"כ הייתה שמועה אחרת.

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. המקום הטבעי לשאלתך הוא לפנות לבית הדין שגייר אותך ולהציע בפניו את השאלה אולי הוא יודע פרטים שלא ידועים לאחרים ויוכל לעזור לך.
ב. אין מקום שבודק מעמד של כהנים, אלא כל אחד יכול לבדוק את שלשלת היוחסין שלו.