תפילת ערבית

השאלה: שלום, אני קיבלתי על עצמי להתפלל תפילה ערבית כל יום בל"נ. ואני רוצה ללמוד להתפלל הכי נכון שיש. מי יכול ללמדני? מאיפה עד איפה? מתי יושבים ומתי עומדים? הכל. בבקשה זה חשוב לי.
אולי שידריכו אותי דרך הטלפון 050-7484333
תודה
אורית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:30:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עייני בסדור בתפילת ערבית. ומכיוון שאת מתפללת ביחדות, יש לומרמתחילת הברכה "ברוך אתה ד´ אשר בדברו" עד סוף תפילת ערבית "שומר עמו ישראל לעד". כל החלק הזה הוא בישיבה. לאחר מכן אומרים תפילת י"ח בעמידה מתחילה עד סוף.
לאחר תפילת י"ח אומרים עלינו לשבח. בני ספרד מוסיפים לפני עלינו עוד מזמור תהילים "שיר המעלות אשא עיני". פרקים אלו נאמרים בעמידה.