ביאת המשיח

השאלה: שלום, כבוד הרב.
אני אסביר לך את הבעיה שלי.
אני די צעיר, (בן 13), ולא מזמן, קראתי ברשת החברתית "פייסבוק", על זה שהמשיח עומד להגיע, עוד כחמישה חודשים.
קראתי גם, שמי שלא יחזור בתשובה, ימחק מן הארץ.
בשלב הזה סיימתי לקרוא. אני חייב לומר שאני מפחד. אני לא דתי, אבל אני מסורתי. אני מניח תפילין כל יום, שומר כשרות, אבל אני לא שומר שבת.

השאלה שלי בעצם, אם זה נכון ? כל מי שלא יחזור בתשובה, בעצם ימחק מפני האדמה ?

בבקשה, תענה במהרה
מאור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:09:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם (הל´ מלכים) אומר שאין לנו ידיעה כיצד יהיה בימות המשיח, ועל כן כל מי שאומר חזיונות ודמיונות אין בהם ממשות. לא מתי יגיע המשיח, ולא בשאלה מה יקרה בימות המשיח. אנו יודעים רק שבימות המשיח "מלאה הארץ דעה את ד´" וממילא הכל יכירו בתורת אמת ושמירת מצוות. אבל המלך המשיח איננו ממית או מחיה, אלא מוסיף דעת.