המלחמה בעזה- מלחמת מצווה?

השאלה: שלום רב.
רציתי לשאול מהי מעמדה של המלחמה בעזה מבחינת ההלכה. נכון, חבל עזה הינו חלק מארץ ישראל המובטחת וכן יש צורך להחזיר את השקט לתושבי הדרום. אבל הצבא לא נכנס על מנת לכבוש את הרצועה מחדש ולכן כל תוצאה שתושג בעקבות המלחמה תהיה שווה כקליפת השום ברגע שחמאס יתאושש. הקסאמים והגראדים יתעופפו מחדש על אחינו ושוב לא יהיה פוצה פה ומצפצף עד לבחירות חדשות, כפי שהיה בשמונה השנים האחרונות.
אז האם המלחמה נחשבת למלחמת מצווה, מלחמת רשות או אולי בכלל למלחמה שאסור לצאת אליה כל עוד היעדים הם כפי שמצהירים בממשלה?
בכבוד רב, איילת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:50:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש בזה עזרת ישראל מיד צר ואפילו לתקופה קצרה, אין לנו ידע על התקופה שהדבר יועיל, ועל כן יש כאן עזרת ישראל מיד צר לפחות לתקופה קצרה, והיא נחשבת מלחמת מצוה, ברור שלכתחילה צריך להשאר שם, שהרי זה חלק מארץ ישראל שהובטחה לאברהם אבינו ע"ה.