הפגנות

השאלה: שלום רב!
ביום שני הקרוב בעז"ד תחל ההפגנה הגדולה בירושלים מול הכנסת. ואני מאד רוצה ללכת. אך יש לי בעיה- אבא שלי לא כל כך אוהב שאני הולך להפגנות. כי הוא חושב שנוער לא צריך ללכת להפגנות וכד´. ואני מאד רוצה לתרום למען גוש קטיף וארץ ישראל! (ונכון שיש דברים אחרים לעשות, ואותם ב"ד אני עושה). זה ברור שאני צריך לעשות מה שאבא שלי אומר לפני כל דבר אחר. אך שאלתי אם לנסות להסביר לו מה דעתי? או אפילו לא לנסות ולקבל את דבריו?
תודה!

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 8:02:39 AM
בס"ד

שלום רב,

א. לדעתי כדאי לשוחח עם האבא, ולהסביר לו מדוע לדעתך יש חשיבות בהפגנה. כמו כן יש להדגיש שאין מדובר בפעילות המנוגדת לחוק ולא מדובר בפעולות אלימות, אלא בפעולות דמוקרטיות לחלוטין.
אני בטוח שאם תנסח היטב את הדברים, ואביך יראה שבאמת הדבר חשוב לך מאד, הוא גם ירשה לך להפגין בירושלים.

בברכת חזק ואמץ,

יואל פרידמן
מכון התורה והארץ, כפר דרום