התישבות בא´י

השאלה: שלום

בנושא התיישבות בא´י באזורי יש´ע וחברון, היכן עובר הגבול שבין מצוות יישוב הארץ ובין פיקוח נפש שהרי באותם מקומות יש סוג סיכון רב יותר מאשר במקומות אחרים,האם בכל זאת יש להמשיך ולהתיישב שם? ובכלל היכן עובר הגבול שבין מצוות יישוב הארץ לבין פיקוח נפש.
תודה רבה וכל טוב :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:51:07 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלה זו בימים אלו מעוררת תמיהה, וכי היום ביש"ע יותר מסוכן מאשר בכל דרום הארץ, באר שבע, אשקלון, שדרות, נתיבות, חבל אשכול, אשדוד. לדעתי יש לצערנו הרוגים ופצועים בכל המקומות שמניתי יותר מאשר בכל יש"ע. אנו לא אומרים עזבו את הערים בדרום וברחו לצפון, מכיוון שכל זמן שהסוחרים באים ועובדים במקום איננו מוגדר כיישוב סכנה, ובייחוד ביש"ע ששם זה ממש אחזקת ארץ ישראל שלא תמסר בידי זרים.