יציאה מגבולות הארץ

השאלה: לכבוד הרב שלום!!
התקבלתי למחנה קיץ בשיקגו ואנחנו יוצאים משלחת של 10 ילדים מהארץ, המחנה הוא של בני עקיבא ואנחנו באים בתור שליחים מהארץ, לייצג את הארץ להשפיע על אנשים במחנה, לחזק אותם מבחינה דתית, לשכנע אותם לעלות לארץ וכו'.. קראתי בספר שאסור לצאת מחוץ לגבולות הארץ, אבל אני חושבת שאם זה למטרות שליחות ולא לסתם טיול אז לא נראה לי שיש עם זה בעיה...או שכן לא יודעת..
אז רציתי לשאול אם יש בעיה לצאת מהארץ??
תודה רבה, אביה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 9:54:51 AM
בס"ד

שלום לך אביה

אסור לצאת לחו"ל אלא ללמוד תורה או לשאת אשה וכדו' שאלו פעולות חשובות. מבחינה דינית מי שיוצא לשליחות הרי זה צורך גדול שאפשר להקל בעבורו, ובלבד שידע שאין זה היתר גורף אלא לצורך מסויים ביותר לשליחות, ומיד כשתיגמר השליחות יחזור לארצנו הקדושה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרו