כלאיים

השאלה: היכן אוכל למצוא את המצווה בתורה המדברת על איסור הכלאת שני זנים שונים של צמחים?

שיר :-)

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 12:24:58 PM
בס"ד

שלום רב,

איני יודע בדיוק למה כוונתך בשאלה, האם הכוונה רק בתורה שבכתב או גם בספרי הפוסקים; האם את מתכוונת דווקא להכלאה.
עכ"פ מצ"ב הפסוקים שעוסקים באיסור כל כלאיים. אם את רוצה יותר פירוט בנושא ההכלאה דווקא וגם בספרי הפוסקים, תשאלי פעם נוספת.

ויקרא פרק יט פסוק יט
את חקתי תשמרו בהמתך לא תרביע כלאים שדך לא תזרע כלאים ובגד כלאים שעטנז לא יעלה עליך.
הפסוק הנוסף:
דברים פרק כב
(ט) לֹא תִזְרַע כַּרְמְךָ כִּלְאָיִם פֶּן תִּקְדַּשׁ הַמְלֵאָה הַזֶּרַע אֲשֶׁר תִּזְרָע וּתְבוּאַת הַכָּרֶם: ס

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: