מים

השאלה: בעזרתו יתברך
שלום! קוראים לי אליענה, אני בכיתה ט. השנה אני צריכה לעשות עבודה באקולוגיה ובחרתי לעסוק ב"הסכמי מים" .רציתי לדעת עם יש דברים בקשר לזה בתנ"ך לדוגמה מקום שכתוב איפה צריכים לחלק אגמים שנמצאים גם בארץ וגם במדינות הסובבות אותנו(לדוגמה הירדן).ואם אתה יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכולה למצוא עוד דברים בקשר לזה?
תודה רבה! אליענה

התשובה

הרב אכיגדור לוינגר | 2/1/2013 1:16:25 PM

בס"ד

אספתי כמה מקורות שייתכן שיוכלו לעזור לך:
הכהן, מרדכי, המים בהלכה ירושלים תשל"ה עמ' 106-128
הכהן מרדכי המים בהלכה, מחניים. צט: עמ' 18-33 ניסן תשכ"ה
פרושנסקי, יהושע, המים בישראל מחניים. צט: עמ' 48-69 ניסן תשכ"ה

ספרים על איכות הסביבה:

נחום רקובר איכות הסביבה
שינובר צבי איכות החיים והסביבה.
זיכל מאיר (עורך) איכות הסביבה (אקולוגיה) במקורות ישראל
חוב' ישע ימינו 36 תשנ"ג - עוסק באיכות הסביבה
מחניים צט לשעבר בטאון הרבנות הצבאית הראשית, ניסן תשכ"ה - עוסק במים ובירדן.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

אכיגדור לוינגר