תנועות משיחיות

השאלה:

איך אפשר להיות משיחי ורגוע כשדפדוף קל בספר ההיסטוריה מראה שלאורך ההיסטוריה היו המון תנועות משיחיות בעם ישראל שהיו בטוחות שהן האחרונות והתברר להן שהן טעו כשהיה מאוחר מדי.
ושכולן התחילו בנסיבות טראגיות וסיימו בנסיבות עוד יותר טראגיות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:21:37 AM
שלום לך

אינני יודע מהי משיחיות, אם אדם מאמין במשיח סתם ולא נזהר שיהא על פי גדרי התורה הרי זה חלילה מתכון לכשלון ונפילות, (עיין באגרת השמד לרמב"ם), אולם הרצון לקיים את מצוות התורה איננה משיחיות אלא קיום דברי תורה. לכן עלינו לבדוק כל דבר האם הוא ממצוותיה של תורה אין בו משחיות שקר, ואם הדבר נובע ממקורות חיצוניים לתורה הרי זאת היא משחיות שתתנפץ ביום מן הימים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: