תרומות ומעשרות

השאלה: אני גר בבית פרטי ובגינה יש לי עץ רימון עם שני רימונים, ועץ לימון עם מספר רב של לימונים אבל יבשילו בזמנים שונים וכך גם הקטיף.
איך עלי לנהוג בענין תרומות ומעשרות וכל מה שכשור לכך, הציעו לי להפקיר את הפירות אבל זה לא מעשי, אשמח לקבל תשובה מפורטת.
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 9:47:33 AM
שלום רב,
השאלה של כבודו ברימון איננה קשה שהרי הרימונים רובם חונטים בתקופה של האביב ומבשילים בצורה די אחידה בתחילת החורף, כך שאין בעיה והם בני אותה שנת מעשרות תמיד, כגון הרימונים שחנטו באביב תשס"ד הם שייכים לשנה השלישית שהיא שנת מעשר עני.
לגבי הלימונים הרי שהבעיה היא רק בלימונים שחונטים בתקופת טו בשבט, ובהם עדיף לסמן כדי לדעת מי חנט קודם טו בשבט ומי לאחר מכן, אבל שאר הלימונים כגון אלו שחונטים כעת אין בהם בעיה והם יהיו לימונים של השנה השלישית.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי

אתר המכון: