האם יש היתר לצאת לנופש אימהות לילדים מיוחדים באילת לפי הלכות התימנים?

השאלה:

בס"ד האם יש היתר לצאת לנופש אימהות לילדים מיוחדים באילת לפי הלכות התימנים ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב טבת תשע"ו 10:49

שלום

אינני יודע התייחסות מיוחדת לעדת התמנים. אך נראה לי לומר הרי אילת הינה בגבולות ההבטחה  לאברהם אבינו והדר בה מקיים בה מצוות ישוב הארץ. אכן לעניין חיוב מצות התלויות בארץ שחלים בגבולות עולי מצרים יש דעות הסוברות שאזור אילת לא כלולה בהם ויש דעות שאף בגבולות עולי מצרים אילת כוללה בהם (לשלמה המלך היו אוניות בים סוף). לכן אפשר לטייל ולנפוש באילת, והדרים בה מקיימים מצוות ישוב בארץ.