כריתת עצי פרי

השאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב!

אני אתאר את המצב בבית כדי לתת את הרקע לשאלה. בביתנו יש 4 חדרים וחדר אחד גדול שנבנה לאחר מספר שנים - החדר הזה גדול מאוד 24 מטר רבוע.
במהלך השנים היה צורך של המשפחה (קרובים- עולים חדשים) לאחסן מספר דברים - קיבולת של כמעט חצי מהחדר. לאחר מספר שנים הדברים התפנו אבל החדר נשאר אותו דבר כמו מחסן ואין בו שימוש אלא מחסן, למרות שהוא חדר לכל דבר (החדר כמעט מלא- ואין שימוש בתור חדר).
בביתנו יש גינה גדולה שיש בה הרבה עצי פרי. לאחר זמן חשבנו לקנות מחסן גדול כדי להעביר את הדברים מהחדר למחסן על מנת שנוכל להשתמש בחדר. וכאן עולה הבעיה, יש מקום בגינה למחסן אבל הוא לא המקום הכי מועדף (מיקום של המחסן בנקודה מסויימת שאין בה עצי פרי יגרום לאיזשהו אי נוחות - מעבר צר מדי וכולי). לעומת זאת, בצד של עצי הפרי יש מקום טוב שאפשר לשים את המחסן (העצים נותנים כבר שנים פירות מעל קב - כמות של 1.176 ק"ג למרות שאולי אנחנו אוכלים מהם אולי חצי קילו ולפעמים אפילו כלום (קשה להגדיר את העצים בתור "עצי מאכל" מבחינתנו) וזה כך במשך שנים).
האם מותר לכרות את העצים (כ-3 עצים) או לנסות להעביר אותם מקום לצורך מיקום המחסן?
(יש סיכוי סביר שהעצים לא ישרדו את "המעבר דירה")

בתודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

קשה מאד להתיר עקירה במקרה זה, כיוון שזה להרווחה בלבד ולא לצרכי מגורים. על כן הפתרון היחיד הוא להעביר את העץ עם הגוש למקום אחר, פעולות אלו יש לעשות עם גנן מקצועי. כמו כן, עדיף אם אפשר שהעץ ימכר לגוי קודם לכן והגוי הוא שידאג להעברת העץ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי