שקיות בסופר

השאלה:

יש כזה דבר שכאשר קונים בחנויות חוץ מהדברים לוקחים עוד מס שקיות אני לא יודע דווקא אם בקניות גדולות או לא (אני לא יודע אם זה מקובל אך במשפחתי ראיתי כזה דבר) ורציתי לשאול את הרב האם יש היתר לדבר הזה בין בקניות גדולות ובין בקניות קטנות ואם כבר הגיעו אלי ממישהו שקיות כאלה האם אני צריך להחזיר (אין זה דבר פשוט במיוחד שעכשיו הם התלכלכו בלכלוכים שלא ידוע לי מה הם וקצת לא פשוט להגיע אך אפשרי. תודה לרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שמעתי שכדי לצמצם את השימוש בפלסטיק הטילו חובת תשלום על
השקיות.
מבלי להיכנס לפרטים אכן יש צורך לצמצם את השימוש בפלסטיק,
נייר וחומרי גלם אחרים ההורסים את כדור הארץ שה' ברא לשימושנו.

דדוקא אנשים דתיים המאמינים שה' ברא את העולם ואסר עלינו
להשחיתו צריכים לשמש דוגמא אישית בחסכון בחומרים מזיקים אלו