גוי עובד שדה ישראל

השאלה: שלום רב אני חקלאי ויש לי חממה (גדולה) שאני מגדל בה פטל עקרונית את הפטל יש לקטוף כל יום איחור של יום בקטיף גורם לפחת גדול והנזק הכלכלי הוא עצום את הקטיף בימות השבוע מבצעים פועלים לא יהודיים. האם יש היתר לעבודת גוי בשבת (כולם עוברים דרך קבלן לא יהודי כ"א ולא מועסקים ישירות) כמו כן אין קשר בשבת בין הקבלן והפועלים לבין המגדל. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח אב תשפ"ג 11:04

בס"ד

שלום וברכה

השו"ע רמד, א החמיר בכך. עיין במש"ב ס"ק ז ובבאור הלכה ד"ה או לקצור שהוכיח לאיסור מכייון שכולם יודעים שזה שדה יהודי.  אמנם פעם שמעתי שהגרע"י זצ"ל הקל במקרה כזה משום יישוב ארץ ישראל אבל דבריו נפלאו  ממני כיוון שהכל יודעים שאין כאן אריסות כלל אלא אלו פועלים של יהודי וכן הרווח הוא לישראל ואיןהגויים עושים לעצמם אלא לישראל.

משיחה עם מגדל אמר שאפשר לקצור בע"ש ובמוצאי שבת ואין הפס

בהצלחה רבה