הדלקת דוד מים חמים על חשמל על ידי שעון שבת

השאלה: שלום, שאלתי בנושא הדלקת דוד חשמל בשבת. יש לי 2 בנות קטנות מתחת לגיל 3. עכשיו בשבתות החורף, כשאני רוצה לקלח אותן בצאת שבת אין לי מים חמים ואני נאלצת להדליק ולחכות שיתחממו המים. עכשיו יש לי שאלה, כשאנו נוסעים שבת והשבת לדוגמא נכנסת ב16:30 ויוצאת ב17:30, האם יש בעיה שאכוון שעון שבת לדוד לשעה 18:00 עד 19:00 בשביל שכשאחזור הביתה בצאת השבת לדוגמא ב19:30 יהיו לי מים חמים לקלח את הבנות? האם ישנה בעיה שהדוד בעצם דולק לאחר כניסת השבת בשישי בערב (ואני לא בבית בכלל להשתמש במים האלו) והוא גם בעצם ידלוק בצאת השבת בשביל שאשתמש במים האלו כשאחזור למקלחות של הבנות. אני מבינה שאם הדוד לא היה דולק לי גם בשישי בערב אז לא הייתה לי בעיה כי למחרת הוא נדלק בצאת השבת. השאלה עולה לי רק כי יום קודם זה דולק במהלך השבת עצמה (כי אני מכוונת שעון שבת) מקווה ששאלתי מספיק מובנת. דבר נוסף, האם מותר להדביק מדבקות של ילדים על החולצה בשבת? לדוגמא בשביל לתת לילד מדבקה כי התנהג יפה. מדבקה ששמים על החולצה והוא כמובן מוריד אותה ושוב מדביק וכו׳ תודה רבה לאה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ח כסלו תשע"ט 11:14

אף בשבת שאינך נוסעת, אם שעון שבת מדליק את החשמל בדוד את יכולה לקבוע שידליק ב-1600 (בשבת) ויכבה ב-1800 ואע"פ שהוא דלק בשבת, כיון שאינו מודלק על ידך אלא על ידי השעון מותר לך להשתמש במים מיד בצאת השבת.