שותפות עם נכרי ושכר שבת

השאלה:

בה כבוד הרבנים שלום רב השאלה שלי : אני  אקנה סחורה ביחד עם נוכרי יכול להיות שיהיה 50 % כל אחד או יכול שלא ( משנה במשהו את אחוזים ?) החלק שלי רק השקעה ומידי פעם לנסוע לבדוק ואולי לעזור. הוא יקבל את הסחורה בחו"ל וימכור, הוא יחליט אם יעבוד בשבת או לא אני מעריך שהוא יעבוד בגלל שבחו"ל עובדים, אבל אני לא מתערב בכלל. איך אני יכול לסגור את הענין של הרווחים בשבת וחגים?  אני למעשה לא מתערב בעסק ואם כן יהיה מאוד מאוד לעתים רחוקות. בבקשה כבוד הרבנים אם תוכלו לענות כמה שיותר מהר ולשלוח למייל שלי את התשובה . תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ל' ניסן תשע"ח 9:49

אתה צריך לכתוב בחוזה שלך עם הגוי שהוא יקבל את הרווחים של עבודה בימים האסורים לישראל בעבודה ואתה תיטול את הרווח של ימים אחרים כנגדו. כמו כן שהעסק לא יישא את שמך ואז יראה כאילו אתה עובד בשבתות וחגים או שלוחך.