ברית בבין המיצרים ודין יולדת בתשעה באב

השאלה:

כבוד הרב,

1. האם ישנה מגבלה כלשהיא (סוג האוכל, כמות מוזמנים וכו) בקיום ברית בבין המיצרים ? האם מותר לאכול בשר בברית בתשעת הימים ?
2.האם לאבי הבן מותר להתגלח ביום הברית בבין המיצרים ? האם ישנם מוזמנים נוספים שמותר להם ?
3. אשה בימים\שבועות ראשונים לאחר לידה, האם ישנם הקלות כלשהם בצום תשעה באב ? האם יש הבדל אם האשה מיניקה ?

יישר כח !!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אין הגבלה לגבי המזון והשתיה (כולל בשר ויין). לגבי המוזמנים אם
הם באים מחמת השמחה רשאים להשתתף בסעודה, . כל זה בבין המצרים,
החל מר"ח אב יש להקפיד שרק מוזמנים בדרך כלל יוזמנו לסעודה ולא אנשים נוספים, אבל בשבוע בחל תשעה באב רשאים באכילת בשר ויין רק מניין מצומצם.
2. בשבוע שחל בו ת"ב אסור. לפני כן יש מתירים (א"ר) ויש אוסרים (נו"ב). וכדעת הא"ר סובר הגר"ע יוסף (יחו"ד ח"ו סי' לו) ובהיתר נכללים פרט לאבי הבן אף המוהל והסנדק.
3. שלשה ימים ראשונים מותרת לאכול ולשתות כדרכה. מכאן עד שבעה ימים אם מרגישה שצריכה לאכול ולשתות אוכלת ושותה כדרכה. לאחר שבעה ימים דינה ככל אדם אולם אם יש סכנה לולד או לה ח"ו כתוצאה מהתיבשות שלה או חוסר חלב לולד מותרת לאכול ולשתות כדרכה.