בת מצווה בליל שבעה עשר בתמוז

השאלה: שלום הרב. בנות שירות לאומי מתכננות לעשות בת מצווה לבנות שאין להן יכולת כלכלית/משפחתית לחגוג. הן מתכננות לעשות את המסיבה ביום רביעי בלילה, ערב יז בתמוז. תכננתי לבוא בהתנדבות ולהיות הצלמת שם. השאלה אם אני יכולה לעשות זאת משום שזה בערב יז בתמוז?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט"ז תמוז תשפ"ג 6:17

ב"ה

שלום וברכה

ראשית יישר כחן על היוזמה ויישר כחך על ההתנדבות לשמח בנות בהגיען למצוות שיוכלו לעשות כן כמו חברותיהן

תבקשי מהן שיתחילו את הפעילות לפני השקיעה (בין שבע לשבע וחצי - זה אגב לא שעה מוקדמת) וכך גם הם יוכלו להמשיך. אבל בכל מקרה לך מותר לצלם. ויהי רצון שיקויים בנו הכתוב "צום הרביעי וצום החמישי וצום השביעי וצום העשירי יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה והאמת והשלום אהבו".

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב