האזנה לשירים בג' השבועות

השאלה:

אני נוהגת לשמוע שירים מהרדיו או מתקליטור רוב זמני. בדר"כ השירים הם מעין מוסיקת רקע למה שאני עושה - שוטפת כלים מבשלת וכד', האם מותר לשומעה בשלשת השבועות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיר שלא משמח אלא מלוה את האדם בפעולותיו או לישן תינוק מותר מעיקר הדין. אולם ישנה בעיה שמי שהולך כל הזמן עם מנגינה באוזניו וכד' שוכח שהימים הם ימי בין המצרים. ולכן מן הראוי: א. להשמעי רק מוסיקה שקטה ושירים ההולמים את הימים ב. בתשעת הימים אין להשמיע מוסיקה, אלא רק מנגינות אבל לאוזניו כדי לשים לב לימים המיוחדים.