הופעה בראש חודש אב

השאלה: שלום, לפני כמה שבועות קניתי כרטיסים בסך 500 שקל למופע סטנד-אפ שהיה אמור להיערך היום, אך נדחה בשל בעיות טכניות לראש חודש אב.
כמובן, שבראש חודש אב יש להימנע מהדברים האלה, אבל לצערי, זה מאוד קשה לוותר על 500 שקלים..!

האם מותר בכל זאת ללכת לשם, משום ראש חודש, או שזה לא בתכלית האיסור?

אשמח לתשובה מפורטת...

תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:55:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפמ"ג (א"א סי´ תקנא) כתב שמנגן שזאת היא פרנסתו לא ינגן מר"ח עד ט´ באב. ומשמע שיפסיד את פרנסתו בכך, עיי"ש. ומשמע שמי"ז בתמוז עד ר"ח מתיר, אבל מא´ באב אוסר. על אנו רואים שאנשים מפסידים פרנסתם בגלל אבלות הימים הללו, וכבר אמרו חז"ל כדאי הוא בית מקדשנו להפסיד עליו.
נראה לי שאת יכולה לבקש החזר כספי על הכרטיס, הם דחו ללא רשותך ואת לא יכולה להיות באותו התאריך, כפי שאדם נוסע למקום אחר יקבל כספו בחזרה, הביטול של התאריך הראשון הוא בגלל שלא הספיקו להערך, והם צריכים לשאת בכך, ולשלם את ההוצאות.

צום הרביעי לששון ולשמחה