שלושת השבועות

השאלה:

כבוד הרב שלום וברכה,

כיום עמ"י נוהג במנהגי אבלות במשך כל שלושת השבועות. כפי שידוע לרב, השבועיים הראשונים צוינו בשו"ע כמנהגי חומרה לציין את האבל על חורבן ירושלים שקרה באותם ימי בין המֵצרים , כאשר תשעת הימים נועדו לציין את חורבן הבית עצמו.
עם זאת, כיום כששבנו ובנינו את ארצנו וירושלים בנויה על תילה, וניתן לחזות בנבואת זכריה לעתיד במו עינינו, האם יש טעם להמשיך ולהתאבל על חורבנה?
האם לא בטלה סיבת האבלות ועדיף להחמיר בדיני שמחה והלל על בניית הארץ?
במשפחתי נהוג לא להתאבל מאותה סיבה. ברצוני לדעת מה דעת כבוד הרב על מנהג זה?
האם יש חילוק בהתנהגות לעתיד בין מי שנוהג כך כמנהג מבית אבא ואותם שלא?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עדיין מבחינה רוחנית המצב לא שלם, וכמובן כל ששייך להר הבית וביהמ"ק לא תוקן. ועל כן מן הראוי לנהוג ככל ישראל.