היריון ביום כיפור

השאלה:

אני בת 30 ומצויה בהיריון ראשון, בשבוע 19. עד לפני שבועיים ההיריון היה מלווה בהקאות מרובות. בשבועיים האחרונים אני לא מקיאה, אך אני עדיין חלשה ונאלצת לשתות המון ולאכול אחת לשעתיים בערך, כדי לא להרגיש רע. רופאת הנשים שלי אסרה עליי לצום והורתה לי לכל הפחות לשתות בשיעורים כדי לא להזיק לתינוקת. חשוב לציין שאני חולה בטרשת נפוצה (כרגע בגלל ההיריון המחלה אינה מורגשת).

התשובה

הרב ד"ר מרדכי הלפרין |

עלייך לשמוע בקול הרופאה שלך ולשתות לשיעורין.

שתייה לשיעורין בעבורך הינה שתייה של 40 מ"ל נוזל (לא רק מים), עם המתנה של 5 דקות בין מנה למנה.