יולדת מניקה

השאלה: אני שבועיים אחרי לידה, אחרי הלידה בדקו את ההמוגלבין שלי והוא היה 6.5 הביאו לי 2 מנות דם אני נוטלת כעת ברזל, ביום ראשון עשיתי שוב ספירת דם וההמוגלבין עלה ל11, אני מרגישה עדין חולשה מה עלי לעשות לגבי הצום?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 1:22:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה.

לפי ההמוגלובין כעת הוא בסדר, אפשר להמשיך ואי"ה הכל יסתדר. לגבי הצום דינך כעת ככל יולדת רגילה, מכך נגזר שאין להפסיק את ההנקה ועל כן עליך להשתדל לנוח היטב כל היום, מתחילתו לא ללכת לבית הכנסת אלא לשכב בבית ולנוח היטב. אם במהלך הצום תרגיש חולשה או בעיות בהנקה תתחילי לאכול ולשתות בשיעורים. שתיה עד 40 סמ"ק כל 5 דקות. אכילה עד 30 סמ"ק כל 5 דקות, בסה"כ זה נותן אפשרות לכמות גדולה של נוזלים.
לגבי כדורי הברזל בד"כ זה לא מעכב לדלג יום, אם הרופא מקפיד שתקחי אזי תקחי זאת עם מים לא טעמים (כגון מלוחים וכדו´).

חתימה טובה