צום בהריון

השאלה: שלום כבוד הרב!
אני בהריון ובע"ה ביו"כ אהיה בשבוע 35 (סוף חודש 8).
אני סובלת מאנמיה, מוגלובין נמוך, דופק מהיר, תפקוד לא תקין של בלוטת התריס ודלקת בדרכי השתן.
בשל הסיבות הנ"ל אני נורא פוחדת מהצום ביו"כ. אני כמובן מודעת לחשיבות של הצום ביום זה אך יחד עם זאת פוחדת ממצב של התיבשות, עילפון, צירים מוקדמים. (במצב כזה להגיע לחדר לידה במצב של צום זו ממש סכנת חיים לי ולעובר).
בגלל הדלקת שצינתי אני חיבת לשתות הרבה מים ע"מ שלא תחמיר, דבר שעלול לגרום לרעלת הריון.
בט´ באב ניסיתי לצום אך באמצע הלילה היו לי סחרחורות וקמתי שתיתי ולמחרת אחה"צ כבר התחלתי לאכול כי התחלתי לרעוד בכל הגוף. וביומיום אם אני לא אוכלת כמה שעות אני מרגישה סחרחורות עד כדי טשטוש ראיה וחוסר יכולת לעמוד על הרגליים.
אני מאוד רוצה ללכת לתפילות בביה"כ ביום הכיפורים אך רוצה למנוע מראש מצבים כמו שתארתי כי אם חס ושלום אגיע למצב של עילפון או צירים יהיה מאוד קשה לחזור הביתה ע"מ לשתות ולאכול.

מה הרב מציע? כיצד לנהוג ביום זה??

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:12:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ישלח לך הקב"ה עזרו מקודש.

לפי הנאמר במכתב עליך לגשת לרופא לשאול את עצתו האם מותר לך לצום ביום הכיפורים הבא עלינו לטובה. כמו כן יש לשאול אותו האם את צריכה לשתות בלבד או גם לאכול, ומה הכמויות שאת חייבת לשתות או לאכול במשך היום.
לאחר תשובתו נוכל לענות לך על פי ההלכה.

כתיבה וחתימה טובה