צום יום כיפור

השאלה: בס"ד

שלום ושבוע טוב
אני מעוניינת לדעת האם אישה בהריון חייבת לצום ביום כיפור, אני בתחילת חודש שביעי והבנתי שאם אצום עלול להיות מצב שזה יגרום לצירים מוקדמים.(כך סיפרה לי אחת החברות)
אני מאוד רוצה לצום וישתדל בע"ה לעשות את כל המאצמים כדי שזה יעבור בשלום
אני רק רוצה לדעת האם מותר לאשה בהריון לא לצום
תודה מקרב לב
צום מועיל וגמר חתימה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:01:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשה בהריון יכולה לצום, אם המצב שלה הוא טוב ואין סיבוכים אחרים.
צריך לנוח הרבה לא להתאמץ בהליכה אלא להיות כל הזמן בחדרים ממוזגים.
כדאי למדוד היום 40 סמ"ק ולסמן בכוס, ואם חלילה יש הרגשה לא טובה, סחרחורות וכדו´, לשתות 40 סמ"ק כל 9 דקות, אפשר לשתות גם דברים מזינים כגון מיץ ענבים וכדו´.

חתימה טובה