צום לאישה הרה

השאלה: בס"ד
בוקר טוב לכבוד הרב
שאלתי היא האם אישה בשבוע 32 להיריונה עם הריון בסיכון גבוה עקב סכרת הריון צריכה לצום ביוה"כ.(לפי הנחיות הרופאים והדיאטנית עליה לאכול כל 3 שעות ולבצע בדיקת סוכר 3 פעמים ביום,3 פעמים בשבוע).במידה ופטורה באיזה שיעורים עליה לאכול בכל פעם.
במידה ולא פטורה איך מתיחסים אליה במצב שמרגישה שחייבת לאכול או ח"ו לא מרגישה טוב עקב הצום.

תודה רבה,
חתימה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:29:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי המתואר במכתב נראה שאת יכולה בבוקר להתחיל לשתות בשיעורים דהיינו עד 44 סמ"ק כל 9 דקות. ברור שיש להשתדל ביום רביעי ערב הצום לשתות דברים סוכריים, (מיץ ענבים וכדו´) דבר שמעלה את הגלוקוזה בדם. וביוה"כ עצמו יש לנוח היטב.

גמר חתימה טובה