הלכות מוקצה

השאלה:

שלום וברכה, רציתי לדעת האם כאשר יש במגירה/על מיטה חפץ מוקצה האם מותר לי לפתוח אותה/לשבת עליה והאם זה כולל את כל סוגי המוקצה? כאשר יהודי שפך את השמן שבתוך קופסת הטונה בשבת מותר למישהו אחר לאכול את הטונה למרות שאותו אדם עבר על בורר?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ג סיון תשע"ז 18:17

א. מוקצה במגרה - השאלה היא לשם מה הפתיחה, אם סתם אסור, אם לשם הוצאת חפץ מהמגרה מותר אם החפץ המותר חשוב יותר מן המוקצה.

ב. מוקצה על מיטה מותר לשבת עליה ולנער את המוקצה ע"י הרמת המיטה או הכיסוי שעל המיטה.

שני הדינים אמורים בכל סוגי המוקצה.

ג. מותר, השמן צף מלמעלה ואין זה בורר, והוא אינו סוחטו מן הדגים.