מים חמים בשבת לחולה שאין בו סכנה

השאלה: בני בן ה 15 עבר היום ניתוח באזור עצם הזנב פילונידל סינוס - Pilonidal sinus דבר המצריך שטיפות מרובות במשך היום עם סבון למניעת זיהום (הפצע פתוח) השאלה מה הפיתרון לגבי מים חמים בשבת. שטיפה במים קרים קשה לו מאוד ולא יעילה תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | א' סיון תשע"ז 16:02

הפתרון הוא שטיפה עם מים חמים שלא הוחמו בשבת, כגון מדוד שמש, או לערב מים מדוד של מי שתיה עם מים קרים ולשטוף, או להניח סיר על הפלטה לכל השבת ולהוציא ממנו את הכמות הנצרכת ולערב במים קרים.