דבר האבד

השאלה: שלום הרב, בנוגע לאיסור מלאכה בחול המועד- אני חייל והחופשות שלי הם לרב בחול נמועד ללא יכולת לשנות תאריכים, יש לנו מטע עצים לשימוש פרטי (10 דונם) וכן עבודה רבה סביב הבית שאנו מבצעים לבד (צביעה, שיפוץ, דק עץ וכו'). השאלה היא האם עבודה כזו בחול המועד נכללת ב"דבר האבד" כיוון שאין לי זמן אחר? תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ט תשרי תשע"ט 14:26

העבודות שהזכרת אינן דבר האבד. אם אין כאן משהו שנפסד מעצמו מחמת חוסר טיפול אין זה נחשב לדבר האבד. לדוגמא מותר לפתוח ברז להשקאת העצים, או לרסס חומר הדברה אם יש מזיק התוקף את העצים וכד', אבל לא העבודות שהזכרת.