כשרות ערבה מושרשת.

השאלה: שאלתי די מרתקת אני מוכרח לומר..
הנני מודע לכך שהשאלה עלולה להישמע תמוהה אך אין כך, יש כן חשיבות נסיבתית (שמירת טריות הענף).
שאלתי היא כזו.
האם מבחינת ההלכה מותר לברך על שני בדי ערבה (מצווה) מושרשים, הווה אומר, אני מכניס לתוך הקוישלך שני בדי ערבה (באורך שלושה טפחים) ולהם שורשים חיים המוכנסים לשקיק נילון קטן עם מצע לח, הכוונה היא שאילולא הייתי שותלם בקרקע היו הם צומחים לבדם.
אם ישנם פרטים לא ברורים אשמח להבהיר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:45:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשרי, אבל צריך לדאוג שהשקית לא תעטוף את הערבה הניטלת ביד, אחרת אין בזה דין נטילה. כמו כן אין להוציאם ביו"ט מהשקית.

גמר חתימה טובה