מחירים שונים באתרוגים

השאלה: אם ישנו איסור בסחורה בפירות שמיטה, כיצד יש מחירים שונים לסטים? ומחירים שונים לאתרוגים?
ראיתי שאוצרי בית דין השונים מפרסמים מחירים לאתרוגים בארבעה דרגות? הרי זמן העבודה של החקלאי על כל האתרוגים שווה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 1:24:21 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהחקלאי צריך לקבל הוצאותיו על פעולתו כל השנה, הרי שבית הדין מחשב את ההוצאות, אולם א"א לחלק את ההוצאות בשווה על כל האתרוגים, כי אחרת יקנו רק סוג א´, על כן יש חובה לב"ד לקבוע מחירים כלליים, ולמכור בקופסאות וללא בחירה, ואז זה לא מסחר רגיל, ועל כך לא נאסר בשביעית.

גמר חתימה טובה