מסע לפולין בליל פורים

השאלה:

אשתי יוצאת כמחנכת למסע בית הספר בפולין.

היציאה מתוכננת למוצאי שבת , ליל פורים (בית הספר אינו דתי). כיצד עליה לנהוג? האם עדיף שלא תצא?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

היא צריכה להבדיל ולקרוא מגילה בלילה וביום ולקים את שאר מצוות היום,משלוח מנות וסעודת פורים.

אם זה ניתן מה טוב, כגון שתתאמן לקרוא מגילה בעצתמה ותיקח עמה מגילה כשרה ותקרא בעצמה כשמישהו עוקב אחריה מתוך חומש ע"מ לתקן טעויות.

אין צורך לקרוא בנעימה אלא אפשר לקרוא ללא נעימה אך קריאה נכונה ומדויקת.
אם לא, צריך לראות האם ניתן להתגבר על הקשיים כדי לקיים את הסיור, אם לאו אז אין ברירה אלא לשנות את התאריך.