אוכל ללא גלוטן בפסח- המשך

השאלה:

אני מתכוון לאוכל שלא נעשה מחמשת מיני דגן . הרי מפעלים אלו שמכינים אוכל ללא גלוטן. הם לא מכניסים אוכל כזה לשעריהם . אפילו לא שבולת שועל ללא גלוטן הם מתעסקים עם מזון שאינו מכיל אחד מחמשת מיני דגן. על זה אני שואל למה צריך הכשר לפסח כלל ועיקר הרי חולי צליאק יקבלו כאבי בטן, עצירויות וכל מיני מרעין בישין אחרים אם יאכלו מחמשת מיני דגן. לכולם אסור לאכול את המוצר אלא אם כן יש לו פחות מ20 חלקים למיליון של גלוטן ויש כאלו שאפילו זה לא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם ברור שלא נעשה מחמשת מיני דגן, אין שאלה והמאכל כשר לפסח (מלבד אם זה קטנית או שהוסיפו תוספים העשויים מחמשת מיני דגן, כגון: חומצת לימון וכדו').

חג כשר ושמח