ביטול ברוב

השאלה:

מדוע אי אפשר לקנות לפני פסח דברים שמעורב בהם קטניות, הרי
א. הם בטלים ברוב לפני פסח?
ב. במידה וגם בקטניות יש בעיה של ביטול איסור לכתחילה, הרי לכאורה זה לא ביטול איסור לכתחילה, שהרי היצרן אין כוונתו ליצר דוקא לפסח אלא גם לפני וגם אחרי! ואם היצרן ספרדי אז מבחינתו הוא בכלל לא מבטל איסור לכתחילה? אשמח לתשובה פסח כשר ושמח

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לפי המשנה ברורה תערובת קטניות אם הרוב אינו קטינות כשרה לפסח.
אולם ישראל קדושים ומתייחסים לקטניות כאילו היו חמץ, ובחמץ אפילו
בטל לפני הפסח הרי יש דין חוזר וניעור ולכן המהדרין לא נהגו כדעת
המשנ"ב.
אולם בשעת הצורך כגון חתן אשכנזי המתארח אצל חמיו הספרדי
יכול לסמוך על המנ"ב ולאכל תבילים שהתער בהם שמן קטינת. אולם
עליו להימנע מלאכול את הקטניות עצמן