ביקור בבית שיש בו חמץ בפסח

השאלה: שלום רב, אני דתייה ובן זוגי חילוני, לקראת חג הפסח הקרב רציתי לשאול שתי שאלות. האם ניתן לבקר בביתו במהלך החג בהנחה שיש חמץ בבית? כמובן שאני לא אוכל כלום ולא אשתמש בכלים. ולגביי החמץ לאחר החג - תקנו אותי אם אני טועה אך אני מניחה שאי אפשר למכור את החמץ אם ממשיכים לאכול אותו אז כמה זמן לאחר חג הפסח אסור לצרוך כל מוצר חמץ שחל עליו הפסח? האם זה חל אך ורק על חמץ מוחלט או על כל מוצר שלא כתוב עליו כשר לפסח? תודה רבה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | י' ניסן תשפ"ד 15:53

ב"ה

שלום וברכה

לגבי ביקור בבית שיש בו בוודאות חמץ, מעיקר הדין מכיוון שהחמץ שלו ולא שלך אין מניעה עקרונית שתגיעי לשם, אלא שיש אכן לוודא שבאופן מוחלט לא תאכלי ולא תשתמשי כלל בכלים שלו, גם לא כוס מים.

חמץ שעבר עליו הפסח אסור בהנאה עולמית. ולכן כל מה שהיה בוודאות בבית שלו בזמן החג, ולא נמכר לגוי, חל עליו איסור שימוש.

במקרה ולא ידוע אם החמץ היה ברשותו אלו לא, ואת מגיעה לביתו לאחר החג, אפשר לסמוך על כך שכמעט כל החמץ בארץ נמכר מכירת חמץ, וניתן ליהנות ממנו.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר