ברכת האילנות

השאלה: שאלתי האם מברכים על עץ התאנה את ברכת האילנות מכיון שלא רואים ממש את הפרחים אלא את הפגות וכן חונט בערך 40 יום אחרי שבט ואם יש מסורת על כך והתיחסות פוסקים ? בברכה עוזי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"א אדר תשע"ח 0:39

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני זוכר דיונים על כך, אבל נראה פשוט שזהו הלבלוב של התאנה, יש שהלבלוב בפרחים ויש שהלבלוב הוא ביציאת הפגות, ועל כן אם רואים פגה פשוט שצריך לברך. יש לציין שבכל העצים אין מברכים אלא על הפרחים עושי פרי, ואילו בתאנה הפגה היא עושת הפרי.