האכלת זבל עופות לפרות בפסח

השאלה:

האם מותר להאכיל זבל עופות לפרות בפסח, כאשר ידוע שבזבל יש שאריות מזון, כגון גרעיני דגן וכדומה?

התשובה

הרב יעקב אריאל | ניסן-אייר תש"ע

לאחר בירור המציאות התברר שהזבל המיועד להאבסת פרות עובר תהליכים ממושכים שבהם הוא תוסס ומתחמם במשך חודשים ארוכים וכל מרכיביו נהפכים לחומר חלבוני שבו מזינים את הפרות.

לכן נראה שיש כאן כמה סיבות להתיר:

א.לא ברור כלל שהגרעינים החמיצו (עיין חלקת יואב סי' י"ז שדן להקל בגרעינים  שהיו במעי עופות).

ב.יתכן שהם בטלו בהאכלתם לעופות ובהפיכתם לגחלים.

ג.במהלך התסיסה של הזבל יש להניח שהם נפסלו לגמרי והפכו להיות חלק         אורגאני של הזבל. ומכיון שאין מדובר במאכל אדם, אלא באיסור בל יראה ובל ימצא נראה שאין עוברים על איסור זה.